Sázená vejce (základní předpis)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 178 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 248.6 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme na pánvi nebo v důlcích lívanečníku a osolíme.
 - 
                                2
Vejce na ně opatrně rozbijeme, zmírníme plamen, aby se netvořily bubliny.
 - 
                                3
Jakmile je bílek tuhý, vejce podáváme.