Kuře s omáčkou z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Okurky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2722 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 263.7 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 5624.3 mg
  • Vitamín A 5624.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.

  • 2

    Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.

  • 3

    Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu