Vejce s rajčaty na oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 704.4 mg
 - Vláknina 6579.5 mg
 - Vitamín A 6579.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli spolu s připravenými rajčaty podusíme na oleji, až se šťáva z poloviny vydusí.
 - 
                                2
Vzniklou horkou kaši upravíme na nahřáté talíře, na povrch položíme rozpůlená, na hniličku uvařená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Podáváme s tmavým chlebem.