Caponata
Suroviny
- 90 g Cibule
 - 40 g Olivy zelené
 - 50 g Oříšky piniové
 - 50 g Kapary
 - 200 g Lilek
 - 200 g Paprika červená
 - 150 g Rajčata
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 36 ml Olej olivový
 - 100 ml Víno bílé
 - 48 ml Ocet kvasný lihový
 - 24 ml Protlak rajčatový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 319.2 mg
 - Vláknina 6177.2 mg
 - Vitamín A 6177.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme pokrájenou cibuli a celerovou nať.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu, kromě rajčat, necháme 20 minut podusit na rozpáleném oleji. Poté přimícháme rajčata, rajčatový protlak, víno a pokrájené olivy.
 - 
                                3
Vše necháme 10 minut podusit.
 - 
                                4
Zeleninovou směs osolíme, opepříme, přimícháme ocet, kapary a piniové oříšky.
 - 
                                5
Servírujeme dobře vychlazené, ideální příprava je 1-2 dny před podáváním.