Žloutkové koláče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda malinová
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 8 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 158.6 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 3917.7 mg
  • Vitamín A 3917.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme žloutky se smetanou, rozpuštěným vlažným máslem, rozdrobeným droždím, cukrem, citronovou kůrou a solí. Přisypeme hrubou mouku a vypracujeme těsto. Zabalíme je do čisté utěrky a vložíme do mísy s teplou vodou. Mísu postavíme na teplé místo.

  • 2

    Když se těsto zvedne na povrch vody, vyjmeme je, rozbalíme a na pracovní ploše rozválíme na plát. Kulatou formičkou vykrajujeme koláče a zdobíme je marmeládou a mandlemi.

  • 3

    Koláčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Můžeme podávat pocukrované.

Komentáře k receptu