Pečené roštěnky na houbách s pivem
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 250 g Žampiony čerstvé
- 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 95 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 7930.6 mg
- Vitamín A 7930.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.
-
2
Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.