Hruškový kompot s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 130 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 531.3 mg
 - Vláknina 31575.3 mg
 - Vitamín A 31575.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.
 - 
                                3
Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.
 - 
                                4
Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.
 - 
                                5
Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
