Rajčatová polévka s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cibule
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 500 g Rajčata
  • 40 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Čedar
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Nové koření mleté
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 5695.5 mg
  • Vitamín A 5695.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer s petrželí nastrouháme nahrubo, čedar nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, celer, petržel, osmahneme, přidáme mouku, orestujeme, do hrnce nasypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, podusíme ve vlastní šťávě, později přilijeme vodu a vaříme doměkka. Rajčata by se měla téměř rozvařit. Nakonec vmícháme dušenou rýži a odstavíme. Polévku nalijeme do polévkových misek a posypeme strouhaným čedarem.

Komentáře k receptu