Těstovinový salát s rajčaty a cuketou
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 250 g Cuketa
 - 300 g Lilek
 - 150 g Rajčata
 - 80 g Paprika zelená
 - 80 g Paprika červená
 - 230 g Těstoviny Fusilli
 - 30 ml Olej olivový
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 768 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 550.1 mg
 - Vláknina 13639.6 mg
 - Vitamín A 13639.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.9 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme ho půl hodiny stranou, aby pustil šťávu. Poté lilek opláchneme, rozkrájíme na silnější nudličky a necháme okapat.
 - 
                                2
Zálivku připravíme promícháním oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem.
 - 
                                3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na proužky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                4
Na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli, přidáme lilek, papriky, cuketu, česnek a rajčata. Za stálého míchání na mírném plameni smažíme. Směs osolíme a opepříme a po 20 minutách odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                5
V mezičase vložíme do vroucí osolené vody s olejem těstoviny a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 
                                6
Ve velké míse promícháme vychladlé těstoviny se směsí zeleniny a zálivkou. Salát před podáváním necháme vychladit.