Citronovo-medové kuře s hořčičnou majonézou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 200 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 313.1 mg
 - Draslík 806.2 mg
 - Vláknina 496.8 mg
 - Vitamín A 496.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 21.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa po jedné straně několikrát nařízneme.
 - 
                                2
V misce smícháme med, rozdrcený česnek, nasekané chilli papričky, část citronové šťávy, sójovou omáčku, olej a ocet. Vzniklou marinádou přelijeme kuřecí prsa v míse, přikryjeme fólií a necháme 2 hodiny v chladničce.
 - 
                                3
Příprava majonézy: V míse ponorným mixérem mixujeme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř. Za stálého mixování pomalu přiléváme olej, potom zbylou citronovou šťávu a nakonec přidáme bazalku. Majonézu necháme 1 hodinu chladit.
 - 
                                4
Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a opékáme na grilovací pánvi nebo na grilu 15-20 minut. Každých 5 minut maso obrátíme a potřeme marinádou.
 - 
                                5
Hotové maso nakrájíme šikmo na plátky a podáváme zakápnuté majonézou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                