Kulajda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1199 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 180.8 mg
 - Draslík 299.7 mg
 - Vláknina 2047.4 mg
 - Vitamín A 2047.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
 - 
                                2
Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka.
 - 
                                3
Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme.
 - 
                                4
Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.