Pečené hlávkové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 108.1 mg
 - Draslík 348.3 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                4
Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.