Pěna z pstruha s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 167.2 mg
 - Draslík 573.7 mg
 - Vláknina 2197.5 mg
 - Vitamín A 2197.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody. Plátky pstruha nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s polovinou smetany. Pyré prolisujeme přes síto, přimícháme zbývající smetanu.
 - 
                                2
Bylinky opláchneme, vodu střepeme, najemno nasekáme. Několik snítek kopru ponecháme na ozdobení. Zbývající bylinky přimícháme do pyré. Přidáme zelený pepř, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Rozmícháme ji v troše pyré a přimícháme do zbývajícího pyré.
 - 
                                4
Malou chlebíčkovou formu o objemu asi 750 ml pečlivě vyložíme průsvitnou fólií. Naplníme hmotou a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií, necháme přes noc ztuhnout v chladničce.
 - 
                                5
Obsah z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky rozčtvrtíme a obložíme jimi na čtvrtky nakrájené plátky černého chleba. Ozdobíme snítkami kopru a kaviárem.