Thajský okurkový salát s uzeným lososem
Suroviny
- 400 g Losos uzený
 - 60 ml Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 44.7 mg
 - Draslík 554.1 mg
 - Vláknina 2518 mg
 - Vitamín A 2518 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté okurky nakrájíme škrabkou na tenké plátky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce. Okurky osolíme, opepříme, zalijeme zálivkou a necháme asi 10 minut marinovat.
 - 
                                3
Uzeného lososa nakrájíme na dlouhé, tenké pruhy.
 - 
                                4
Před podáváním upravíme okurky na talíře a obložíme lososem. Pokapeme zbylou zálivkou, opepříme a ozdobíme dílky omyté limetky.