Kapucínský chlebíček
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 140 g Mouka pšeničná hrubá
 - 140 g Strouhanka
 - 200 g Cukr moučkový
 - 150 g Cukr moučkový
 - 100 g Mandle plátky
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Krupice dětská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 126.7 mg
 - Draslík 165.1 mg
 - Vláknina 2461 mg
 - Vitamín A 2461 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozšleháme vejce, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a znovu šleháme. Potom přidáme plátky mandlí, mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhanku a skořici. Vše dobře vymícháme.
 - 
                                2
Těsto vložíme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané krupičkou, povrch uhladíme. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
 - 
                                3
Upečený chlebíček polijeme cukrovou polevou.
 - 
                                4
Příprava polevy: V misce dohladka vymícháme moučkový cukr se 2 lžícemi studené vody.