Mleté bůčkové řízky
Suroviny
- 200 g Vepřová plec
 - 300 g Vepřový bok
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 dl Mléko plnotučné
 - 0.14 dl Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 457 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 217.2 mg
 - Draslík 368.8 mg
 - Vláknina 1041 mg
 - Vitamín A 1041 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 313 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.
 - 
                                2
Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.
 - 
                                3
Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.
 - 
                                4
Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.