Slanečkový salát se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 85 mg
 - Draslík 346.2 mg
 - Vláknina 2952.8 mg
 - Vitamín A 2952.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. Potom ryby vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Smícháme oloupanou, nastrouhanou cibuli, pepř, cukr, vodu a ocet. Nálevem přelijeme nakrájené slanečky, necháme 6 hodin stát a potom scedíme.
 - 
                                3
Na plochou mísu rozložíme omyté, na tenké plátky nakrájené jablko a na něj upravíme nakrájené slanečky. Přelijeme sýrem smíchaným se smetanou a citronovou šťávou. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou.
 - 
                                4
Můžeme podávat s topinkami.