Chlebový závitek plněný sýrem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 200 g Sýr Cottage
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 10.8 mg
 - Draslík 135.8 mg
 - Vláknina 7940.7 mg
 - Vitamín A 7940.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a jemně nakrájíme, omytou petrželovou nať nasekáme také na jemno. Připravenou zeleninu smícháme v misce se sýrem.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
 - 
                                5
Potom ho rozválíme na placku o rozměru přibližně 35 x 25 cm, potřeme směsí sýra a zeleniny, z kratší strany zarolujeme a konce přitiskneme k sobě, aby se zabránilo vytečení náplně.
 - 
                                6
Roládu položíme na lehce olejem potřený plech spojem dolů, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem.
 - 
                                7
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a vykynutý závitek v ní pečeme 40 až 45 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a necháme pomalu vychladnout.