Chléb z jogurtového těsta se slaninou
Suroviny
- 175 g Anglická slanina
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 375 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.5 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 6 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 88.4 mg
 - Vláknina 514.7 mg
 - Vitamín A 514.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibulku omyjeme a společně se slaninou ji najemno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a na něm slaninu a cibulku lehce osmahneme.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme jogurt, vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme.
 - 
                                5
Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme osmaženou slaninu s cibulkou. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
 - 
                                6
Po ukončení programu přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu, chléb opatrně vyklopíme, ještě horký lehce potřeme mlékem a necháme pomalu vychladnout.