Chleboví šneci s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 31.3 mg
 - Draslík 14.8 mg
 - Vláknina 204.3 mg
 - Vitamín A 204.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, 25 g másla, 50 g medu a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami, a vše poprášíme droždím.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
 - 
                                4
Během přípravy těsta v pekárně v misce rozetřeme 75 g másla, 25 g medu a 1 lžíci cukru.
 - 
                                5
Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Z těsta vyválíme placku o rozměru 30 x 25 cm a pomažeme ji dvěma třetinami rozetřeného másla s medem tak, aby na okraji jedné z delších stran zůstal 2,5 cm proužek nepomazaného těsta. Z druhé strany těsto svineme do rolády, tu pak rozkrájíme na 12 stejných dílů a dáme je na výšku na olejem mírně potřený plech. Na horní stranu každé rolády navršíme část zbylé směsi másla s medem, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
 - 
                                6
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a šneky pečeme přibližně 20 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Po upečení je sundáme z plechu a necháme pomalu vychladnout.