Nakládané okurky s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5187 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 460.4 mg
 - Vláknina 6097.3 mg
 - Vitamín A 6097.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
 - 
                                2
Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
 - 
                                3
Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.