Kořeněný kečup z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 263.2 mg
 - Vláknina 3030.6 mg
 - Vitamín A 3030.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.
 - 
                                2
Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.