Osvěžující pomerančový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 153.3 mg
 - Vláknina 2350 mg
 - Vitamín A 2350 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče s citrónem omyjeme a osušíme. Ze 4 pomerančů a z 1/2 citrónu nastrouháme do misky kůru. Pak pomeranče vymačkáme a šťávu přidáme k nastrouhané kůře. Přilijeme 3 lžíce pomerančového likéru a směs promícháme. Zbývající 2 pomeranče rozkrojíme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané pomeranče použijeme jako misky.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme, oddělíme zvlášť žloutky a bílky. V misce vyšleháme žloutky s 93g cukru do pěny, přimícháme Maizenu a nakonec pomerančovou směs. Vše znovu dobře promícháme a nalijeme na pánev. Za stálého míchání směs pomalu vaříme do zhoustnutí. Když na vařečce zůstává takový jemný povrch, je krém dobře uvařený. Pánev s krémem odstavíme z plotny a ještě ho chvilku mícháme.
 - 
                                3
Vyšleháme bílky se 7g cukru (jedna polévková lžíce) do tuhého sněhu, který pomalu vmícháme do horkého krému. Krém si z pánve přemístíme do misky, kterou vložíme do větší mísy se studenou vodou. Stále krém mícháme, dokud nevychladne.
 - 
                                4
Vyšleháme si smetanu na šlehačku a zlehka ji přimícháme do vychladlého krému. Pomerančovým krémem naplníme vydlabané pomeranče a dáme je vychladit na 3 hodiny do lednice.
 - 
                                5
Pomerančový krém podáváme jako dezert.