Paštika z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 64856 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 403.1 mg
 - Draslík 477.7 mg
 - Vláknina 566.7 mg
 - Vitamín A 566.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drobně rozkrájenou slaninu necháme zesklovatět, podusíme na ni cibuli jemně rozkrájenou (nesmí zežloutnout).
 - 
                                2
Omyté maso drobně rozkrájíme, trubice vykrojíme a játra umeleme dvakrát. Následně umeleme dušené maso a namočenou v mléce a vymačkanou žemli. Přimícháme vejce ušlehaná do pěny, ostatní přísady a řádně rozmícháme.
 - 
                                3
Směs urovnáme do hladké pudinkové formy nebo do zavařovací sklenice a uzavřeme víkem.
 - 
                                4
Vložíme do vodní lázně a vaříme hodinu až hodinu a půl ve vodní lázni.
 - 
                                5
Paštiku necháme vychladnout do příštího dne uzavřenou.