Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 100 g Chřest bílý
 - 200 g Játra husí
 - 100 g Květák
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Vepřový mozek
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Slepice
 - 1 ks Citronová kůra
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4923 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 233 g
 - Sodík 2695 mg
 - Bílkoviny 586 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 6270.2 mg
 - Draslík 6140.6 mg
 - Vláknina 26147 mg
 - Vitamín A 26147 mg
 - Vitamín B6 10.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159.2 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 147.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
 - 
                                2
Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Přidáme žloutky.
 - 
                                4
Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.
 - 
                                5
Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.
 - 
                                6
Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.
 - 
                                7
Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.
 - 
                                8
Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.