Sicilské cannoli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 52.7 mg
 - Draslík 303.6 mg
 - Vláknina 8800 mg
 - Vitamín A 8800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.
 - 
                                3
Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.
 - 
                                4
Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.
 - 
                                5
Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
 - 
                                6
Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.