Bramborový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1028 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 13.9 mg
 - Draslík 940.8 mg
 - Vláknina 11757 mg
 - Vitamín A 11757 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme.
 - 
                                3
Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky.
 - 
                                4
Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.