Slezské kysané zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 10.2 mg
 - Draslík 329.2 mg
 - Vláknina 5628 mg
 - Vitamín A 5628 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí propereme, překrájíme, zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozpustíme a dorůžova na ni osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Zasypeme prosátou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, rozmícháme, přidáme syrové brambory a vše provaříme.
 - 
                                3
Do tohoto základu přidáme zelí, promícháme, dochutíme solí a octem a podusíme.