Kuře na bylinkách se zelenou omáčkou
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 170 g Sýr Parmezán
 - 10 g Petržel - nať
 - 200 g Strouhanka
 - 10 g Pažitka
 - 300 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 1489 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 478 mg
 - Draslík 689.5 mg
 - Vláknina 3605.5 mg
 - Vitamín A 3605.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 34.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse nebo v mixéru šleháme žloutky, vejce, ocet a cukr. Za pomalého přilévání oleje ušleháme hladkou majonézu. Když spotřebujeme všechen olej, přišleháme nasekané bylinky, hořčici a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omytá kuřecí prsa lehce poprášíme hladkou moukou. V míse promícháme strouhanku s nasekaným tymiánem, petrželkou a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Maso protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme v připravené směsi.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřejeme olivový a slunečnicový olej, vložíme obalené kuřecí maso a smažíme dozlatova.
 - 
                                5
Usmažená kuřecí prsa upravíme na talíře a podáváme se zelenou bylinkovou omáčkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                