Španělské kuře na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 253.7 mg
  • Draslík 738.8 mg
  • Vláknina 3448.3 mg
  • Vitamín A 3448.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na sádle s jemně nakrájenou cibulí a nasekanými bylinkami. Maso osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a šafránem. Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi 45 minut.

  • 2

    Potom přidáme hrášek, krátce povaříme a nakonec do omáčky přidáme nasekané vejce uvařené natvrdo.

  • 3

    Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu