Pizza se žampiony a čedarem
Suroviny
- 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 700 g Žampiony čerstvé
 - 130 g Sýr Čedar
 - 120 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Cibule červená
 - 10 dkg Anglická slanina
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 965 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 36.2 mg
 - Draslík 866.5 mg
 - Vláknina 9558.3 mg
 - Vitamín A 9558.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větší míse smcháme tvaroh, mléko, olivový olej a sůl. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Plech vymastíme a těsto na něj rozprostřeme. Olivový olej smícháme s kečupem a směsí potřeme těsto na pizzu.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu klademe na pizzu, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a navrch rozložíme plátky anglické slaniny a čedaru.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu pečeme 30 minut. Poté ihned podáváme.