Polévka z kančího masa s fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 g Kančí plec
  • 300 g Fazole bílé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Jalovec
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása Dunajská
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 315.3 mg
  • Vláknina 6217.2 mg
  • Vitamín A 6217.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.

  • 3

    V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř.

  • 4

    Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony.

Komentáře k receptu