Cannelloni plněné kuřecí směsí
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 100 g Mrkev kořen
 - 250 g Rajčata
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 30 g Olivy černé
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 100 g Petržel kořen
 - 250 g Cannelloni
 - 30 ml Olej olivový
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Víno bílé
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Provensálské koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 399 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 92.1 mg
 - Draslík 587.9 mg
 - Vláknina 6834.5 mg
 - Vitamín A 6834.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Maso pokrájíme najemno. Zapékací mísu vymažeme máslem. Smetanu smícháme s olivami, strouhaným parmezánem a rajčaty.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli, vše restujeme dozlatova. Poté vmícháme pokrájené maso a restujeme dalších 8 minut. Přilijeme víno, přidáme provensálské koření a necháme prohřát. Takto připravenou směs odstavíme z plotny, necháme vychladnout, osolíme a opepříme dle potřeby a poté plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme neuvařené těstoviny masovou směsí. Plněné cannelloni naskládáme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Vše přelijeme rajčatovou omáčkou a dáme péct na 25 minut při 180°C.