Lehké lasagne
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
 - 150 g Hovězí maso zadní
 - 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125 g Sýr Cottage
 - 310 g Fazole bílé sterilované
 - 125 g Sýr Ricotta
 - 250 g Lasagne
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 kávová lžička Bazalka
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 463 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 109.4 mg
 - Draslík 690.9 mg
 - Vláknina 10712 mg
 - Vitamín A 10712 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přední hovězí maso bez tuku umeleme, slijeme bílé sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužek česneku, nasekáme čerstvou bazalku a nastrouháme sýr parmezán. Dále si připravíme 4 pláty lasagne.
 - 
                                2
Na masovou omáčku ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté hovězí maso a na prudkém ohni vše opékáme, až maso zhnědne.
 - 
                                3
Sterilované fazole smícháme s rajským protlakem, rajčaty a cukrem, přidáme 2 lžičky bazalky se sušeným oreganem a vše přimícháme k opečenému masu. Za občasného míchání vše na mírném ohni vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.
 - 
                                4
Polovinu masové směsi navrstvíme na dno zapékací mísy o rozměrech 25 x 15 cm a přikryjeme 2 pláty lasagne. Rozprostřeme zbylou masovou omáčku, kterou opět pokryjeme těstovinovými pláty. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s vejcem, směs rozprostřeme na vrchní vrstvu lasagne, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bazalky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200°C a při této teplotě zapékáme 35-40 minut.
 - 
                                5
Když jsou lasagne měkké, rozdělíme pokrm na talíře a servírujeme.