Crostini s tapenádou pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 115 g Olivy černé
- 55 g Ančovička - filety
- 115 g Olivy zelené
- 8 krajíc Chléb bezlepkový
- 120 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Limetka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 38 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 231.4 mg
- Vláknina 6693 mg
- Vitamín A 6693 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nebo kuchyňského robotu vložíme vypeckované černé a zelené olivy, přidáme olivový olej, opláchnuté kapary, nadrobno nasekanou petrželku, filety z ančoviček, přilijeme šťávu vymačkanou z poloviny limetky, moučkový cukr, opepříme. Umixujeme v hustou pastu.
-
2
Oloupeme cibuli, nasekáme nadrobno a zalijeme šťávou vymačkanou z druhé poloviny limetky. Necháme hodinu odpočinout.
-
3
Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem a pomažeme olivovým olejem a opražíme.
-
4
Na osmažené krajíčky chleba nanášíme tapenádu a ozdobíme cibulkou marinovanou v limetkové šťávě.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář