Jablka Valdostana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 20 plátek Veka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 308.7 mg
  • Vláknina 9275 mg
  • Vitamín A 9275 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky lehce potřeme máslem.

  • 2

    Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.

  • 3

    V misce ušleháme metličkou celá vejce.

  • 4

    Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.

  • 5

    Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 6

    Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu