Polévka z cizrny a rajčat
Suroviny
- 5 g Olej olivový
 - 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cizrna konzervovaná
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bujón slepičí
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 3358 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 607.7 mg
 - Vláknina 13038 mg
 - Vitamín A 13038 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme.
 - 
                                2
Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme bujon, přidáme bobkový list, tymián, kmín, sůl a pepř. Vaříme 10 minut.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme rajčata a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do polévky a 10 minut povaříme.
 - 
                                4
Přidáme cizrnu a 5 minut vaříme.
 - 
                                5
Podáváme.