Hovězí polévka se smaženým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 6 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 62.9 mg
  • Draslík 824.3 mg
  • Vláknina 918.6 mg
  • Vitamín A 918.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme prosátou mouku, až vznikne řidší hladké těstíčko. Z těstíčka obvyklým způsobem usmažíme hrášek a necháme jej na cedníku okapat.

  • 3

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se smaženým hráškem vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře k receptu