Papriková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 94.2 mg
  • Draslík 1323 mg
  • Vláknina 2417.3 mg
  • Vitamín A 2417.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na proužky, spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Zeleninu potom dusíme v troše vývaru.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme dušenou zeleninu, pepř, sůl a vše povaříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme do polévky rozšlehané vejce.

  • 4

    Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu