Rajčatová polévka s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 131.7 mg
 - Draslík 458 mg
 - Vláknina 4654.3 mg
 - Vitamín A 4654.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou, rozšleháme, osolíme a povaříme.
 - 
                                2
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a přidáme spolu s propláchnutou rýží do povařené jíšky. Zeleninu uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Potom přidáme bujón, po chvíli polévku odstavíme z ohně a nakonec vmícháme vejce rozšlehaná v troše vody.