Drožďové nočky do polévky
Suroviny
- 700 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Droždí
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1156 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 68.2 mg
 - Draslík 442.1 mg
 - Vláknina 5040.3 mg
 - Vitamín A 5040.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.
 - 
                                2
Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.