Květáková polévka bez jíšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 203.6 mg
 - Draslík 390.1 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.
 - 
                                2
Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.
 - 
                                3
Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.
 - 
                                4
Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.