Vývar z drůbeže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 25 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1983 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.3 mg
- Vláknina 3510 mg
- Vitamín A 3510 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut.
-
2
Během vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a dovaříme.
-
3
Nakonec hotový vývar procedíme hustým cedníkem.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 10.10.2015 15:30:26
Z tohoto receptu jsem v rozpacích a nevím, jak ho zhodnotit. Na 10 porcí 11 lt vody? To by bylo cca 10 litrů vývaru. Tento vývar by byl tzv. základní, který se dále používá a přidává dle potřeby k různým drůbežím pokrmům, která se dále dochucují. Já na vývar použila drůbeží skelety a odřezky po rozporcování celých kuřat. Ještě jsem přidala celý pepř a nové koření, malinko Podravky Natural a využila jsem vývar na polévku se strouháním. Takže jako základní vývar k dalšímu použití můžu doporučit. Půjde dost dobře zamrazit do zásoby
Odpovědět