Kuře v polévce
Suroviny
- 500 g Fazolky mražené
 - 500 g Mrkev kořen
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Zelenina kořenová
 - 800 g Kuře
 - 4 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 263 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 141 mg
 - Draslík 1334.5 mg
 - Vláknina 47663.6 mg
 - Vitamín A 47663.6 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme. Omyté kuře vložíme do hrnce se dvěma litry vody, přidáme připravenou zeleninu, cibuli, oloupaný česnek, bobkový list a celý pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme zvolna asi 1 hodinu. Vzniklou pěnu sbíráme.
 - 
                                2
Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky. Kuře vyjmeme z vývaru, vývar procedíme, povaříme v něm mrkev a fazolky asi 10 minut. Kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Toasty rozložíme na plech, obložíme plátky sýra a zapečeme. Nakrájíme na kusy a na talířích přelijeme polévkou.