Drožďová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kostka Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 590.1 mg
  • Vláknina 1956.4 mg
  • Vitamín A 1956.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli osmažíme na tuku, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté zalijeme vodou - asi litr. Opepříme, osolíme a vaříme.

  • 2

    Do hrnku dáme vejce a zahustíme strouhankou.

  • 3

    Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky.

  • 4

    Povaříme 5 minut, nakonec dáme petrželku.

Komentáře k receptu