Arabská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořská štika - filety
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hořčičné semínko
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 kg Filé rybí
  • 0.5 šálek Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 141 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 428.7 mg
  • Draslík 819.1 mg
  • Vláknina 5276.9 mg
  • Vitamín A 5276.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme, vložíme do vroucí vody, okořeníme a mírným varem vaříme 20 minut.

  • 2

    Filety očistíme, nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Opranou nať osušíme, nasekáme a spolu se zeleninou orestujeme na rozpáleném oleji. Nať koriandru omyjeme a nasekáme.

  • 3

    Polévku scedíme a opět uvedeme do varu. Přidáme kousky filetů, zeleninu a koriandr a povaříme 8 minut. Polévka by měla mít výraznější chuť, proto více okořeníme. Rozšlehaný žloutek vlijeme do polévky, zjemníme citronovou šťávou a již nevaříme.

  • 4

    Polévku naservírujeme a ozdobíme koprem.

Komentáře k receptu