Zeleninová polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 1866 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 812.9 mg
  • Vláknina 17195.2 mg
  • Vitamín A 17195.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do zeleninového vývaru spolu se slaninou pokrájenou na plátky a vaříme do měkka.

  • 2

    Polévku podle chuti osolíme, opepříme, před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu