Vestfálské falešné kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Brambory
  • 400 g Slanina vepřová
  • 200 g Hrušky
  • 250 g Mrkev kořen
  • 200 g Jablka
  • 3 ks Saturejka
  • 1 ks Fazole bílé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1529 kcal
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 203 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 5648.5 mg
  • Vláknina 126742 mg
  • Vitamín A 126742 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě.

  • 3

    Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut.

  • 4

    Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Ihned podáváme z hrnce.

Komentáře k receptu