Polévka z telecího masa (ragú) I
Suroviny
- 250 g Telecí plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Květák
 - 0.5 ks Cibule
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Hrášek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 103.2 mg
 - Draslík 884.5 mg
 - Vláknina 11748 mg
 - Vitamín A 11748 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Zvlášť si uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, z něhož jsme vytáhli maso, a dobře rozmícháme. Po 10 minutách přidáme na růžičky rozebraný květák, hrášek a necháme povařit 5-7 min.
 - 
                                2
Do polévky vlijeme v mléce rozkvedlaný žloutek a než-li se začne polévka vařit, odstavíme ji, aby se nám žloutek nesrazil.
 - 
                                3
Poté přisypeme na kousky rozkrájené maso, okořeníme špetkou muškátového květu a petrželovou natí.