Polévka se špenátem a tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 700 ml Vývar asijský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Sýr sójový - Tofu
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 22 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 175.3 mg
  • Vláknina 1427.3 mg
  • Vitamín A 1427.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.

  • 2

    Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.

Komentáře k receptu